Bij Assessment op Maat stemmen wij het assessment optimaal af op de specifieke assessmentvragen, organisatie, werksituatie en budget van onze opdrachtgevers.
Assessment op maat
In nauw overleg worden doelgericht de juiste assessment-onderdelen ingezet die u scherp inzicht geven in de capaciteiten, persoonlijke eigenschappen, motieven/ambities en/of (gedrags)voorkeuren van de kandidaat.
Het resultaat is dat binnen uw organisatie de juiste persoon op de juiste plek komt. U bespaart daarmee hoge kosten als u fouten/klachten bij klanten, ‘verdampte’ opleidings-/begeleidingskosten, omzetverlies, ontslagprocedures et cetera kan voorkomen.
Zowel de inhoud als de afnamevorm (online, persoonlijk of een hybride-combinatie daarvan) van onze assessments wordt geheel afgestemd op uw specifieke wensen/vragen en budget. U krijgt daardoor het best mogelijke antwoord op uw personeelsvragen, met een optimale prijs-kwaliteit-verhouding.
Klik hier voor een overzicht van onze online-assessments en onze persoonlijke assessment-programma’s.
Wij werken daarbij volgens de strikte normen en richtlijnen van psychologen-beroepsvereniging NIP, zie daarvoor onder meer https://www.psynip.nl/uw-beroep/beroepsethiek/.
Neem geheel vrijblijvend contact met ons via ons online vragen-formulier. Wij denken graag mee om samen tot de best mogelijke en meest efficiënte aanpak van assessment(s) te komen.
Soorten assessments
1. Selectie/geschiktheid
In hoeverre is de kandidaat geschikt voor de huidige en/of beoogde functie? Op welke onderdelen kan/moet de medewerker zich verbeteren?
2. Persoonlijke ontwikkeling
In welke taak/rol komt de medewerker het beste tot zijn/haar recht? Welke specifieke vaardigheden en kwaliteiten heeft hij/zij in huis? Hoe kan hij/zij zich het best verder ontwikkelen?
3. Loopbaanheroriëntatie
Welke (nieuwe) functies, taken en rollen passen het best bij de medewerker? Welke mogelijkheden heeft de medewerker om zich verder te ontwikkelen?
4. Re-integratie
Welke andere functies, taken en rollen passen het best bij de medewerker, daarbij ook rekening houdend met de huidige draagkracht, tijdelijke en/of blijvende functiebeperkingen? Op welke wijze kunnen problemen/knelpunten daarin worden aangepakt/opgelost?
5. Teamrollen/-bijdragen/-samenstelling
In welke teamtaak, -rol en samenstelling komen één of meer medewerkers het beste tot hun recht? Op welke wijze kunnen zij zich daarin verder ontwikkelen en verbeteren? Hoe komt men als team tot de beste samenwerking, communicatie en prestaties?